top of page

PÅRØRENDE OG FAGPERSONER

Spiseforstyrrelser er eksterne symptomer på interne utfordringer. Problemet henger ofte sammen med en identitetskrise. Spiseforstyrrelser gir en mulighet til å finne uavhengighet når dette oppleves som svært vanskelig. Å ta kontroll over kroppen og matinntaket kan føles som den eneste måten å håndtere hverdagen og de vanskelige følelsene som følger med.

Den som står den spiseforstyrrede nær kan være en god støtte, men samtidig erfare at ingenting nytter. Foreldre kan ofte føle at hjemmet har blitt en slagmark med maten som et kraftfullt våpen. Ofte føler pårørende på frustrasjon, håpløshet og til tider sinne over den situasjonen de og sin nærmeste er satt i. Derfor er det viktig at også pårørende får muligheten til å få hjelp og støtte.

  • Sekretariatet
    Besøksadresse: Rosenkrantz' gate 7, 0159 OSLO (etter avtale) Telefon: 22 94 00 10 E-post: post@spisfo.no Det nasjonale sekretariatet har ansvaret for organisasjonens daglige drift, og består av lønnede medarbeidere. Elin Olsen Dagligleder Silje Stønsterud Olsen Kamilla Slettli Oustorp
  • Styret
    Morten Salbu Morten (styreleder) sitter i sin andre omgang som medlem i styret. Bakgrunnen hans er fra kommersiell handel der han har jobbet i forskjellige lederstillinger siden 90-tallet etter endt Markedsøkonom-utdanning. Hans interesse og engasjement i og hos SPISFO ligger i interessen og omsorgen for mennesker, uavhengig av bakgrunn, - og med bakgrunn og egenerfaring med spiseforstyrrelser brenner engasjementet hans ekstra for dette området - og ønsker være med på å gjøre en forskjell, synliggjøre og ufarliggjøre det tabuet som spiseforstyrrelser er i samfunnet. Silje Sønsterud Olsen Silje har vært involvert i Spisfo siden 2011, og har vært frivillig, brukerrepresentant og tidligere ansatt som rådgiver. Hun jobber i dag i sekretariatet som seniorrådgiver med fokus på strategi og politikk. Og sitter i sentralstyret til Spisfo. Hun har en master i sosiolog fra UiO, spesialisert seg innen organisasjon- og helsesosiologi. Hun er medforfatter i en fagbok om kunst, terapi og spiseforstyrrelser. Hun sitter i styret til feministisk tidsskrift Fett. Tove Linn Holte Tove Linn (styremedlem) har utdanning innen biologi og psykologi fra UiO. Vært aktiv i Spisfo de siste årene som brukerrepresentant i brukerrådet på RASP og i brukerrådet ved Klinikk for psykisk helse og avhengighet ved OUS. Har egenerfaring med spiseforstyrrelser og er særlig opptatt av individuelt tilpasset behandling, nok tid i behandling, tidlig og god hjelp uavhengig av hvor man bor og viktigheten av ettervern. Dette er hennes første periode i styret.
bottom of page